0

Wat is goed voor je hart

Als je geen feedback meer krijgt of haalt. Je loopt dan het risico jouw nivea eigen pers te gaan geloven met alle gevolgen van dien. Bovendien stopt acuut jouw persoonlijke ontwikkeling. If so, dan is het wellicht een tip om met deze bril op een bioscoopje te pakken. Ik heb nog wel een paar kortingsbonnen liggen van de grootste kruidenier van Nederland. Henk van de Steege.

wat is goed voor je hart

Wat te doen tegen snurken?

Dat kan soms best spannend zijn. Zeker als je de neiging hebt rotterdam om dingen die je te horen krijgt snel persoonlijk te maken. Daarmee bedoel ik dat je de feedback ontvangt alsof het gaat over wie je bént in plaats van over hoe je dóet en hoe je overkomt en wordt ervaren. Als dat zo is schiet je wellicht in de verdediging. Dat zou zonde zijn, want je medewerkers en je geliefden beschikken vaak over waardevolle informatie over jou, waarmee jij jouw voordeel kunt doen. Om feedback goed te ontvangen is het belangrijk dat je helder krijgt wat de ander bedoelt, zodat je niet aan de haal gaat met iets. . Vraag dus door als je het niet helder hebt. Dat wat je te horen krijgt overweegt, erover geest voelt en woelt. Een keuze maakt of je wat met de feedback wilt doen of niet. Bottom line in deze is dat je als leidinggevende blij mag zijn met feedback.

wat is goed voor je hart

je in staat om verantwoordelijkheid (op) te nemen. Jij bent namelijk jouw eigen leider. Een mens hoeft geen leidinggevende te zijn om zijn persoonlijk leiderschap uit te oefenen en zich van daaruit persoonlijk te ontwikkelen. Daarin ben je enerzijds autonoom, maar tegelijkertijd leef je niet in een vacuüm. Je maakt deel uit van een groter geheel dat niet alleen door jou wordt beïnvloed, maar waarvan jij ook invloed ondergaat. Naast autonoom zijn we ook afhankelijk van medemensen, allerlei maatschappelijke structuren, wetten van de natuur en sociale contacten. De mate waarin een mens in staat is met deze paradox autonoom én afhankelijk te leven bepaalt voor een belangrijk gedeelte zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij zichzelf leidt en interacties aangaat met anderen. Feedback ontvangen, de spiegels die anderen je soms voorhouden zijn een belangrijk instrument voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zij nemen jou immers allemaal op een bepaalde manier waar in hoe jij je in jouw diverse rollen uit. . Om te weten hoe je overkomt én hoe effectief je daarin bent, heb je de feedback van anderen nodig. Daarbij is het wel van belang dat je er voor openstaat en dat je je medewerkers ertoe uitnodigt.

10 redenen waarom seks gezond is, goed voor je hoofd, huid en hart

Wat voor leider ben jij?

Wees je daarvan bewust. Echter, jij bent niet jouw sub-persoon. Hooguit laat een kant van jezelf het meeste zien. Van belang is wel dat jij vanuit dit bewustzijn regie weet te voeren. Je kunt namelijk sommige sub-personen tijdelijk even uitzetten om anderen aan het woord te laten. In haar prijswinnende artikel verwijst Lenette Schuijt naar Jeff Herman, consultant bij booz allen. Hij stelt dat een leidinggevende, die zich wil staande houden in een complexe omgeving, zeer gebaat is bij een gedifferentieerde persoonlijkheid. daaronder verstaat hij iemand die zowel een zeer gedifferentieerde persoonlijkheid heeft als een geïntegreerd zelf. Een gedifferentieerde persoonlijkheid heeft vele dimensies van zichzelf ontwikkeld, zoals culturele, fysieke, sociale, emotionele en spirituele, naast mentale en cognitieve aspecten. Zo iemand kent zijn of haar talenten maar ook de schoonheidsspecialiste eigen schaduwzijden en omarmt innerlijke tegenstrijdigheden.

En zo zijn er nog veel meer. En ze hebben allemaal een functie. Wat simpel gezegd heb ik ze allemaal zelf in het leven geroepen om mij te kunnen verhouden tot wat er zoal op me af komt. Fozzy bear in mij heb ik in het leven geroepen omdat ik ervoer dat het heel handig was om de goede sfeer en de zoete lieve vrede te bewaren. De pleaser hielp mij om spanning te vermijden. Animal ) in mij helpt mij om dingen voor elkaar te krijgen, zeker als de taart verdeeld moet worden en ik ook graag een aanzienlijk stuk wil hebben. . Vanuit een oerdrift neemt hij soms het voortouw en niet altijd met onverdeeld succes. En welke muppets maken deel uit van jouw persoonlijkheid als mens en als leidinggevende? Intern vechten deze rollen, deze sub-personen, voortdurend om de hoofdrol, om de macht. Sommigen zijn heel dominant.

Wat je moet weten als

En wie dat ter discussie stelt kan een enorme knal krijgen. Voor mij staat hij voor groots en estee meeslepend, passie en oerdrift, vrouwen en eten. De drammende drummer, die bij tijd en wijle helemaal los gaat. Robin, het neefje van Kermit. Het schattige en speelse kind, dat met zijn puurheid en naïviteit heel wat potten weet te breken. Fozzy bear, de pleaser, die met zijn niet grappige grappen de sfeer erin probeert te houden. The Swedisch cook, die er iedere keer een potje van maakt. Hij weet de meest vreemde creaties te bedenken, die stuk voor stuk niet uitvoerbaar zijn. Hij blijft echter onverstoorbaar. En als laatste noem ik nog het duo. Twee oude mannetjes, die vanaf hun veilige balkon hun cynisme en kritiek uiten, zonder daar zelf verantwoordelijkheid voor te nemen. wat is goed voor je hart

Zo binnen, zo buiten! Al deze rollen spelen mee in het drama dat zich voortdurend voorhoofdrimpels afspeelt op het podium van jouw. Innerlijke theater, jouw interne muppetshow, om het zo maar eens te zeggen. Laten we eens een paar van deze rollen aan de hand van een aantal muppets bekijken: Kermit de kikker, de presentator en hier en daar ook de regisseur. Hij wil heel graag dat alles gladjes verloopt. Hij heeft alleen niet alles in de hand en natuurlijk gaat er meestal wel wat fout. Zijn ingeknepen bekkie is dan vaak het laatste shot van een scene. Miss Piggy, met haar sterallures. Zij weet zeker dat ze succesvol zal zijn. Ze gedraagt zich in ieder geval al wel.

Waarom groene smoothies niet goed

Ik word ook heel verschillend ervaren. Ik gedraag. De ene persoon en/of situatie ook anders. Wij dragen dus maskers en daar is retinol helemaal niets mis mee. Mensen die tegen mij zeggen dat ze geen masker dragen, geloof ik niet. Mijn persoonlijkheid, mijn karakter is de manifestatie van hoe ik aan dit leven deelneem. Soms zoet, soms zuur. Mijn ziel glanst en mijn ziel vertoont krassen. Je zou kunnen zeggen dat de verschillende maskers ons in staat stellen even zovele rollen te spelen. We bestaan namelijk uit een heel scala aan sub-persoonlijkheden. Je bent een verzameling ikken. Deze sub-personen bepalen voor een belangrijk deel jouw gedrag en hoe anderen jou ervaren.

wat is goed voor je hart

We spelen namelijk allemaal toneel, maar de meesten van ons staan niet op de planken. Als mens en als leidinggevende ben jij elke dag in een boeiend rollenspel verwikkeld, waarin verschillende aspecten van jouw persoonlijkheid zich manifesteren. Persoonlijkheid: een nuttige masquerade, etymologisch heeft het woord persoonlijkheid Griekse wortels. Het woord prosoopon betekent dat wat aan de voorkant gezien wordt, gezicht, masker. Het werd gebruikt voor de maskers die de spelers in de Griekse Tragediën voorhielden. Het Latijnse woord daarvoor is tegen per-sona. Letterlijk betekent het waar de klank doorheen komt. Zo bezien is onze persoonlijkheid de manifestatie van wie ik ben. Al mijn motieven, verbeeldingen, attitude, temperament, angsten en de dingen die ik heb aangeleerd om te (over-)leven maken deel uit van mijn persoonlijkheid. Dat maakt dat ik soms dingen heel efficiënt en handig doe en soms ook helemaal niet.

Ginseng - wat doet het waar is het

Leidinggeven: een boeiend rollenspel, mijn facebook-pagina wordt de laatste tijd regelmatig gespamd door een grappig programmaatje, dat op basis van je geboortedatum een koppeling legt tussen jou en een bepaalde figuur uit de muppetshow. Marketingtechnisch leuk bedacht zo rond het verschijnen van de film. Irritant omdat de berichtjes inmiddels een beetje teveel van het goede worden. En omdat elk nadeel zn voordeel heeft, maak ik dankbaar gebruik van de associatie die decoderen mij bijna dagelijks wordt aangereikt. Ik heb het dan over het verschijnsel dat met een duur woord wordt aangeduid als antropomorfisme. Allerlei menselijke eigenschappen, hartstochten, kwaliteiten en gekkigheden worden toegeschreven aan een dier. Meestal als een karikatuur en vaak wat gechargeerd. Ter leringhe ende vermaek. Al met al een grappige manier om met een glimlach naar ons menselijk functioneren te kijken. Eigenlijk is het gewoon keiharde feedback. Juist ook daar waar we in het dagdagelijkse bestaan nogal eens in de verdediging schieten en weerstand voelen als ons een spiegel wordt voorgehouden.

Wat is goed voor je hart
Rated 4/5 based on 909 reviews
SHARE

wat is goed voor je hart Gomiwuby, Wed, June, 06, 2018

Klanten vertrouwen ons hun kostbare goederen toe. Wij doen er alles aan om dat vertrouwen niet te beschamen. We gaan met goederen om alsof het onze eigen spullen zijn. Hoe zou je willen dat anderen met jouw spullen omgaan?

wat is goed voor je hart Ixadexiw, Wed, June, 06, 2018

We gaan uitdagingen niet uit de weg. We weten dat het nakomen van door onze klanten gemaakte afspraken vaak van ons afhangt. We gaan dan ook tot het uiterste om logistiek alles voor elkaar te krijgen, ook al moeten we hiervoor 'hemel en aarde' bewegen. We doen alles om uw vertrouwen waard te zijn.

wat is goed voor je hart Eliwy, Wed, June, 06, 2018

We staan niet zomaar, maar stevig! Eigenlijk mag en moet het dus beklemtoond worden, dus: staan voor wat we doen! Wat houdt dit nu feitelijk in? Onze vijf uitgangspunten bij iedere logistieke klus. De onderstaande vijf punten geven weer wat onze bedrijfsbrede uitgangspunten zijn bij iedere logistieke klus die we krijgen.

wat is goed voor je hart Ewoxywop, Wed, June, 06, 2018

Bij logistiek horen vrachtwagens, vliegtuigen, containerschepen en warehouses van vele kubieke meters. Logistiek is een stoer vak, voor stoere mannen en vrouwen. De foto zegt meer, namelijk ook wat we erbij voelen. Als er én zin is die het hart van ons bedrijf weergeeft, is het: we staan voor wat we doen.

wat is goed voor je hart Hyloxini, Wed, June, 06, 2018

April 10, 2017 Comments Off on Volg je hart, wees niet bang en maak je niet druk om wat anderen van je vinden6 min read. Dl is een totaalaanbieder op het gebied van logistiek. We kunnen alle soorten producten en goederen opslaan in speciaal daarvoor ingerichte warehouses, maar ook alles naar de gewenste locatie vervoeren via de weg, lucht en zee. We zijn niet het enige logistieke bedrijf dat dit totaalpakket aanbiedt, maar denken wel dat we belangrijke unieke eigenschappen hebben. Staan voor wat we doen, de foto van de sterke man met zijn armen over elkaar geeft goed weer wat ons vak.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: